Förväntade oroligheter i Spanien samt övrig information, Europa

SPANIEN – I samband med att Spaniens premiärminister Pedro Sanchéz besöker Katalonien idag, har flera grupper utlyst sociala mobiliseringar. Situationen kan leda till vägblockader vilket troligtvis kommer att påverka service och ledtid för transporter i och kring området.

BELGIEN – en strejk utlyst förra veckan i protest mot statliga löne- och pensionsplaner, följt av en strejk av personal hos agent Swissport igår har fått följder i något försenade avgångstider från Bryssels flygplats.

FRANKRIKE – situationen har lugnat ned sig något men läget är långt ifrån stabilt och hittills har nio personer omkommit i samband med protesterna. Vi kan räkna med att läget fortsatt påverkar ledtider för transporter till/från/genom Frankrike.

ENGLAND – Gatwick, landets näst-största flygplats, har åter öppnat efter att ha tvingats stänga i drygt 30 timmar då drönare upprepade gånger flugit i luftrummet. Enorma förseningar på alla avgångar och ankomster och ett stort antal flighter har dirigerats om till andra flygplatser.

JULSCHEMA BIL – vi påminner om att helgerna påverkar avgångs- och ankomstdagar samt ledtider för biltrafiken, du hittar mer information här: bilfrakt julnyar-schema 2018-2019