EU-toppmöte i mitten på november påverkar leveranser och upphämtningar

Om knappt en månad, 16-17 november, står Sverige värd tillsammans med Europakommissionen när representanter från EU:s medlemsländer samlas i centrala Göteborg för att diskutera arbetsvillkor och tillväxt.

Trafiken i Göteborg kommer att påverkas båda dagarna och problemen börjar sent under torsdagen den 16 november, när de första internationella deltagarna anländer via riksväg 40 från Landvetter.

Besvärligare blir det på fredagen, då E6:an stängs av en timme på morgonen och en timme på eftermiddagen. Vidare stängs stora delar av Göteborgs innerstad av vilket innebär minskad framkomlighet och längre transporttider.

Enligt information från Polisen så handlar det om en av de största polisinsatserna i svensk historia, där fokus ligger på platsbevakning, när- och personskydd, avspärrningar och förebyggande spaning – samt inte minst på att eskortera mötesdeltagarna till, genom och från Göteborg.

Vi rekommenderar därför våra kunder att planera leveranser och upphämtningar för att i möjligaste mån undvika att ha gods på vägarna under dessa två dagar. För frågor som rör dina specifika sändningar med Agility, hör i första hand av dig till din vanliga kontaktperson på det lokala Agilitykontoret.